Dr. Blaž Torkar, novi sodelavec pod geslom VOJAŠKE BODICE, se predstavi

Sem Blaž Torkar, rojen leta 1981 v Šempetru pri Novi Gorici, univerzitetni diplomirani politolog obramboslovja in profesor zgodovine, doktor zgodovinskih znanosti.

Kot štipendist MORS sem se leta 2005 zaposlil v Slovenski vojski in nato v Vojaškem muzeju kot višji vojaški uslužbenec kustos, sedaj pa delam kot pedagog in raziskovalec.

Leta 2005 sem prejel fakultetno Prešernovo nagrado Filozofske fakultete v Ljubljani za diplomsko nalogo „Rekrutacija in urjenje slovenskih pripadnikov misij britanske Uprave za posebne operacije“. Na spletni strani http://freeweb.t-2.net/Vojastvo/ je že nekaj časa objavljena moja doktorska disertacija z naslovom Ozadja delovanja ameriške obveščevalne službe OSS v Sloveniji /1943–1945), ki sem jo zagovarjal na Univerzi na Primorskem, Fakulteti za humanistične študije v Kopru, 2010.

Raziskoval sem v ameriških, britanskih, italijanskih, nemških in srbskih arhivih. Sem avtor znanstvene monografije »Prikriti odpor« ter številnih drugih znanstvenih in strokovnih objav iz področja vojaške zgodovine (na Cobiss-u je trenutno registriranih 70 del, od tega 2 znanstveni in 2 strokovni monografiji, doktorska disertacija, diplomska naloga, 6 konferenčnih sporočil in 58 strokovnih in drugih člankov).

Spoštovani dr. Blaž Torkar,

dobrodošel na domeni Vojastvo-Military!

Kot specialist za britanske in ameriške obveščevalne službe in njihovo delovanje na Primorskem, pričakujem, da boste obiskovalcem domene ponudili še mnoge zanimive vojaške in obveščevalne bodice!

Marijan F. Kranjc
Strani so avtorsko zaščitene © 2014 Marijan F. Kranjc, Ljubljana. Uporaba vsebin v kakršnekoli namene je dovoljena le s pisnim soglasjem lastnika domene.

Izdelava: Kupi.si