Vojaška foto galerija (Rudi Baloh)

Nedavno mi je Rudi Baloh iz Kočevja poslal nekaj zanimivih fotografij z letalskega mitinga v tujini.

Ker v moji domeni primanjkuje fotografij z vojaško vsebino, sem se odločil za novo rubriko. Zaprosil sem bodočega sodelavca, da se predstavi, a obenem sva se dogovorila, da mi bo občasno pošiljal po tri »vojaške« fotografije po svojem izboru.

Predstavil se je takole:

»Sem ljubiteljski fotograf, Rudolf Baloh, rojen 1967 v Hrastniku, živim v Kočevju. Že več kot 30 let sem aktiven na subkulturni sceni in sodelavec raznih fanzinov. Zadnjih dvajset let se ukvarjam z reportažno in vojaško fotografijo.

Objavljal sem v reviji Letalo, Airforces Monthly, Slovenska vojska, na spletu Mladine, 24ur.com, in MMC RTV. Za lokalna časopisa Kočevski utrip in Kočevska občasno pišem članke, reportaže in objavljam fotografije.

Znana francoska revija Photo mi je leta 2011 na svoji spletni strani v galeriji amaterskega fotografskega natečaja, objavila fotografije kočevskih brez, portret psa »Bude« Violete Tomič in reportažno fotografijo s protesta v Ljubljani. Leta 2012 je Galerija Jakopič v okviru razstave in predstavitve prestižne fotografske agencije Magnum organizirala fotografski natečaj. Med 90 prispelimi fotografijami, ki jih je poslalo 40 fotografov jih je strokovna žirija izbrala štirinajst in med njimi je tudi mojo. Letos sem postal sodelavec spletnega portala Russia Beyond the Headlines Slovenija, na katerem je objavljena fotografija ruske kapelice pod Vršičem in ruskega predsednika Vladimirja Putina ob obisku Slovenije«.

Za uvodno predstavitev mi je poslal tri fotografije, in sicer:
rudi
Suhoj-27

rudi2
S-300

rudi3
Slovenska vojska – vojakinja 2015
Strani so avtorsko zaščitene © 2014 Marijan F. Kranjc, Ljubljana. Uporaba vsebin v kakršnekoli namene je dovoljena le s pisnim soglasjem lastnika domene.

Izdelava: Kupi.si