TAB – dve napake

Sosed Milan B., sicer podpolkovnik teh. službe v pokoju, me je opozoril na dve napaki v omenjeni knjigi in sicer:
  • str. 74: kraj pada ameriškega nevidnega letala F-117A je vas Buđanovci v Sremu, ne pa Bujanovci (južna Srbija) – tiskarska napaka (Budjanovci);
  • str. 121 v oklepaju je navedeno, da je F-117A sestreljen z raketo Strela-2M, kar ni točno – sestreljen naj bi bil s sovjetsko modificirano raketo S-125 Neva.
Delno priznam napako, saj sem napisal »menda«, ker so uradne izjave bivših predstavnikov VJ še vedno oprečne, javno pa naveden tudi podatek, da je ta del vojnega arhiva predan (prodan) ZDA! Zasledil sem tudi podatek, da je F-117A sestreljen z raketo S-300 Neva, pa tudi nasprotujoči se izjavi polkovnika Zoltana Danija in podpolkovnika Đorđa Aničića, poveljnika in namestnika poveljnika 3. diviziona 250. raketne brigade Pzo Vojske Jugoslavije, kakor tudi radarskega operaterja st. praporščaka Dragana Matića.

Na str. 74 sem zato navedel moje domnevo, da je F-117A sestreljen z modificirano raketo S-300 Neva. Če je tudi to napaka, jo bom rade volje popravil, ko bodo objavljeni tajni vojaški podatki o tem uspehu VJ, ki se pač še vedno mora skrivati!

Strani so avtorsko zaščitene © 2014 Marijan F. Kranjc, Ljubljana. Uporaba vsebin v kakršnekoli namene je dovoljena le s pisnim soglasjem lastnika domene.

Izdelava: Kupi.si