Tezno – edino morišče JA leta 1945 v Sloveniji!

Te dni je začel veljati novi zakon o prikritih grobiščih, obenem pa se išče nova vladna komisija. Dosedanja člana te komisije, dr. Jože Dežman in dr. Mitja Ferenc, verjetno ne sodita v izbor za novo komisijo, saj sta bila doslej tudi pristranska v prikazovanju svojih »uspehov«. Njuno delo bi moralo pregledati računsko sodišče, pa tudi KPK. Do moje malenkosti sta gojila nekam čudna mnenja in stališča, ki sta jih javno razglašala doma in v tujini, pa celo sporočala vladi.
Tako je novoimenovani doktor zgodovine Jože Dežman pisal celo predsedniku vlade dr. Miro Cerarju, da sem se v nedavni preteklosti »s temi zločini še pred leti javno hvalil«. Ko sem ga na svoji spletni strani (in tudi zasebno) pozval, naj se javno opraviči za zavajanje in laganje, je lepo molčal! Verjetno mu je bilo nerodno, ker se je grdo zlagal!
No, pred nekaj dnevi pa sem na spletu slučajno »odkril« podobno cvetko, vendar starejšega datuma! Dr. Mitja Ferenc, tudi član te vladne komisije«, je pred leti hrvaški javnosti poslal celo znanstveni članek o grobišču v Teznem, seveda v hrvaščini, ko je mdr .zapisal tudi naslednje:

Preberite si celoten članek
Strani so avtorsko zaščitene © 2014 Marijan F. Kranjc, Ljubljana. Uporaba vsebin v kakršnekoli namene je dovoljena le s pisnim soglasjem lastnika domene.

Izdelava: Kupi.si